Om Mustprovning.se

Det finns många fina jultraditioner, äta god mat, kolla på kalle, jultomten kommer, nötter, vänner, släkt, kärlek och värme är de vanliga mysiga inslagen i julen. Sen brukar folk ha lite egna traditioner också, som inte är precis som andras. Jag vet att det är några som grillar varje jul, en del vänner brukar smita ut efter att hela julfirandet är över och ta en stilla öl i goda vänners lag.

Jag och några av mina vänner har några sånna traditioner, vi åker till exempel till några vänner och tillverkar julgodis nån vecka innan jul varje år, bara för att få umgås och äta gott och skratta minst lika gott.

En av de här traditionerna som jag är inblandad i är att ha en mustprovning. Vi tar med oss en eller ett par sorters must, fixar lussebullar, skinkmackor, peparkakor och sånt och sen slår vi oss ner och provar hur väl musten passar ihop med de olika sakerna. Vi bedömer även efter kategorirna "Smak" och "OACF". Den sista kategorin kom vi fram till eftersom även om en must passar bra ihop med alla saker och är god så kan den också ha en hög OACF. OACF står för Over All Christmas Feel och här rätt och slätt hur mycket JUL musten känns.

Ett år pratade vi om att det borde finnas en site där man helt enkelt kunde klicka fram alla siffror och tillslut räkna ut vilken must som är den bästa, smarrigaste musten och vinnaren av årets mustprovning. Så tillslut har jag satt ihop en sån site. Och här är den, hoppas du gillar den.

Kram och GOD JUL på just dig!